Höglandssjukhuset

Höglandssjukhuset i Eksjö är ett modernt akutsjukhus och ett av de största länsdelssjukhusen i Sverige. Vi ser medarbetarens kompetens som en nyckel till vår framgång och invånarnas hälsa.

Nyheter

World Orthoptic Day den 2 juni firas på Höglandssjukhuset

Margareta Andersson och Elisabet Nayström-Larsson är ortoptister på Höglandssjukhuset  ?? "en bild utan alt-text"

Idag är det tårtkalas på ögonmottagningen på Höglandssjukhuset. World Orthoptic Day firas, Höglandssjukhuset har två ortoptister av de fem som finns i Jönköpings län. De är cirka hundra i Sverige

Enklare sjukskrivningar-mer tid åt sjuka

Bild på rehabsamordnare Astrid Nordwall-Persson ?? "en bild utan alt-text"

Boende på Småländska höglandet som blir sjukskrivna i högst två månader får nu ett förenklat läkarintyg. Det nya arbetssättet är resultatet av ett samarbete mellan Försäkringskassan och vården. Ortopedkliniken på Höglandssjukhuset var en av de som startade redan i februari.

Smärtenheten 20 år!

Sjukvårdsdirektör Christina Karlsson uppvaktar 20-åringen med överläkare Carlo Mucchiano i spetsen ?? "en bild utan alt-text"

Smärtenheten på Höglandssjukhuset har bedrivit verksamhet i 20 år, överläkare Carlo Mucchiano var med från starten. Utvecklingen har gått framåt, för enheten som med stor entusiasm hjälper patienter med svära smärttillstånd.

Omläggning av Breviksvägen vid Höglandssjukhuset

På grund av tillbyggnad av tillfällig paviljong kommer delar av Breviksvägen vara avstängd 20-27 maj.

Ekopris till köket på Höglandssjukhuset

Glada vinnare, Kökschef Benjamin Blum och teamledare Christoffer Johansson ?? "en bild utan alt-text"

Produktionsköket på Höglandssjukhuset fick hederspriset i Martin & Serveras Utmaning 2014 – Öka Eko som går ut på andelen ekologiska och miljömärkta produkter.