Höglandssjukhuset

Höglandssjukhuset i Eksjö är ett modernt akutsjukhus och ett av de största länsdelssjukhusen i Sverige. Vi ser medarbetarens kompetens som en nyckel till vår framgång och invånarnas hälsa.

Nyheter

Barn- och ungdomshälsan öppnar i Nässjö

Den 1 september öppnar Barn- och ungdomshälsan inom Höglandets sjukvårdsområde i samverkan med Höglandskommunerna. Barn- och ungdomshälsan är en mottagning som vänder sig till barn och ungdomar 6-18 år med lättare psykisk ohälsa.

Ny rehabiliteringskurs för cancerpatienter

Landstinget i Jönköpings län genomför på nytt en rehabiliteringskurs för patienter som har eller har haft cancer.

World Orthoptic Day den 2 juni firas på Höglandssjukhuset

Margareta Andersson och Elisabet Nayström-Larsson är ortoptister på Höglandssjukhuset  ?? "en bild utan alt-text"

Idag är det tårtkalas på ögonmottagningen på Höglandssjukhuset. World Orthoptic Day firas, Höglandssjukhuset har två ortoptister av de fem som finns i Jönköpings län. De är cirka hundra i Sverige

Enklare sjukskrivningar-mer tid åt sjuka

Bild på rehabsamordnare Astrid Nordwall-Persson ?? "en bild utan alt-text"

Boende på Småländska höglandet som blir sjukskrivna i högst två månader får nu ett förenklat läkarintyg. Det nya arbetssättet är resultatet av ett samarbete mellan Försäkringskassan och vården. Ortopedkliniken på Höglandssjukhuset var en av de som startade redan i februari.

Smärtenheten 20 år!

Sjukvårdsdirektör Christina Karlsson uppvaktar 20-åringen med överläkare Carlo Mucchiano i spetsen ?? "en bild utan alt-text"

Smärtenheten på Höglandssjukhuset har bedrivit verksamhet i 20 år, överläkare Carlo Mucchiano var med från starten. Utvecklingen har gått framåt, för enheten som med stor entusiasm hjälper patienter med svära smärttillstånd.