Kurator

Rehabiliteringscentrum

Rehabiliteringscentrum i Jönköping söker en kurator som i en utmanande och omväxlande miljö vill utvecklas tillsammans med oss.

Vi söker

Vi söker en trygg och stabil kurator med intresse och kunskap i att möta människor i olika situationer. Du ska ha en socionomexamen och gärna erfarenhet av arbete med kris och sorg i olika åldrar. Stor vikt kommer ligga vid personlig lämplighet. Tjänsten är ett vikariat hos hudkliniken, kvinnokliniken samt en avgränsad del i epilepsiteamet på barn- och ungdomsmedicinska kliniken med start 2017-11-01 och fram till augusti 2018.

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig en chans att göra skillnad och utvecklas i ditt arbete som kurator. Du har erfarna kuratorskollegor nära till hands men arbetar också tillsammans med övriga rehabiliteringsprofessioner samt läkare och annan medicinsk personal. Vi ser handledning som en självklar del i ditt arbete och du kommer att ingå i en grupp bestående av flera kuratorer som arbetar mot olika kliniker. Varierande och utmanande uppgifter bidrar till ett ständigt lärande och förbättringsarbete hos dig och dina kollegor.

Det här får du arbeta med

I tjänsten på hudkliniken möter du personer med kroniska hudsjukdomar samt personer som kommer för provtagning och behandling av sexuellt överförbara sjukdomar. Din roll blir att erbjuda psykosocialt stöd. I tjänsten på kvinnokliniken träffar du bl.a. patienter för abortsamtal, patienter som mist sitt väntade barn, personer med gynekologisk cancer och personer utsatta för våldtäkt. I ditt dagliga arbete kommer du att arbeta med klinikens processarbete. Kuratorn kontaktas för att ge stöd och hjälp i frågor som rör sorg, kris, relationer, samhällets stöd och resurser. Arbetet innebär mycket samarbete men även självständigt arbetet där du måste ta egna initiativ. Du kommer också att samverka med olika myndigheter.

För att du ska trivas hos oss

Hos oss är det viktigt att du kan behålla lugnet i pressade situationer och fokusera på rätt saker. Du måste kunna ta in det andra säger och förhålla dig till detta på ett professionellt sätt. Arbetet innebär mycket kontakt med människor från olika bakgrunder och med olika förutsättningar vilket sätter krav på en empatisk förmåga samt en kulturell medvetenhet. Du måste kunna sätta dig in i och förstå andra människors olika situationer samtidigt som du bör vara tydlig i din kommunikation, både i tal och i skrift.

Detta värderar vi högt

Patienter och närstående ska känna sig trygga i att våra medarbetare har en samlad kunskap om de fysiska, psykiska, sociala och existentiella behov i den situation patienten befinner sig i. Vi arbetar personcentrerat där patientens egna resurser tas tillvara. Vi lägger stor fokus på medarbetarskap och hälsofrämjande arbetssätt. Oavsett var i länet man bor ska patienten ha tillgång till jämlik rehabilitering av god kvalitet.

Så här gör du om du är intresserad

För ytterligare information är du välkommen att kontakta Områdeschef Nina Bengtsson, 010-242 32 17. Facklig företrädare för SACO, Maria Hugosson, 010-242 13 32. Facklig företrädare för Vision, Catarina Ryd Svensson, 010-24 21881.

Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Sista ansökningsdag är 2017-10-22. Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.

Sök jobbet som Kurator Tillbaka till lediga jobb