Amerikanska logistikstudenter besökte Jönköping

Peter Thulin på  Aditro logistics ( i orange väst) guidar runt studiegruppen från USA i företagets stora lagerbyggnad på Torsviksområdet, söder om Jönköping
Peter Thulin på Aditro logistics ( i orange väst) guidar runt studiegruppen från USA i företagets stora lagerbyggnad på Torsviksområdet, söder om Jönköping Foto: Mikael Bergström

Region Jönköpings län var värd när ett 20-tal amerikanska logistikstuderande måndag 26 juni besökte Jönköping för att besöka såväl logistikföretag som Jönköping University, under en två veckor lång studieresa i Danmark, Finland och Sverige.

– Den här delen av världen är speciellt intressant för oss. Eftersom det är en mindre inhemsk marknad så tänker företagen här globalt från början, och ser hela världen som en marknad. Det är väldigt nyttigt för våra studenter att se, säger Barbara Hoopes, professor i affärskommunikation på amerikanska universitetet Virginia Tech.

De 20-talet studenterna är alla yrkesverksamma på heltid i en rad olika branscher, och har valt att på deltid läsa en Master of Business Administration, MBA, (företagsekonomi på universitetsnivå) på Virginia Tech i Virginia.

Två veckors rundresa

Under två veckor reser de runt i Danmark, Finland och Sverige för att göra studiebesök. I Danmark bland annat hos Lego och Carlsberg, i Finland hos KONE hissar med flera, och i Sverige hos bland annat Volvo Trucks och Ikea.

Två studiebesök i Jönköping

Under dagen i Jönköping besökte gruppen bland annat El-Giganten samt Aditro logistics med två stora lagerbyggnader på Torsviksområdet och fick en presentation av hur företaget arbetar.

Regional utveckling inom Region Jönköpings län är värd för besöket.   

– Vi fick en förfrågan från vår samarbetspartner Business Sweden om vi kunde ta emot gruppen, som bland annat besöker logistikföretag i Göteborg och Stockholm, säger Tommy Eriksson, projektledare på Region Jönköpings län för utländska investeringar.

Mötte logistikforskare

Han skapade därför ett program med studiebesök på logistikföretag samt besök på Jönköping University där Tekniska högskolans forskningschef Magnus Granström och en rad olika forskare beskrev sitt arbete.

Läs mer:
Amerikanska logistikstudenter besökte Jönköping