Missa inte Klimatveckan i september!

Illustration som visar natur och texten Klimatveckan
Foto: Länsstyrelsen i Jönköpings län

Den 20-28 september går Klimatveckan av stapeln för fjärde året i rad. Detta är en av länets största mötesplatser för energi-, klimat- och hållbarhetsfrågor. I år bjuds det på ett fullspäckat program, missa inte detta!

Klimatveckan präglas av gränsöverskridande aktiviteter som ger kunskap och ökad medvetenhet runt klimatfrågor på bred front på nationell nivå. Goda exempel från hela landet lyfts fram.

Hållbart resande

Energikontor Norra Småland, som är en del av Region Jönköpings län, visar upp projektet Hela RESAN på Klimatdagen i City lördagen 23 september. Kom och lär dig om alla vinster med att välja bort fossilbilen, vinn fina priser på vårt Lycko(cykel)hjul eller testa spännande cyklar som parcyklar och lådcyklar.

Solkraft är hett

Intresset för solenergi har ökat explosionsartat de senaste åren. Under klimatveckan kan du hitta flera soliga aktiviteter. Bland annat om solkraftsutbyggnad i Afrika och hur man ska täcka alla svenska tak med solceller. Dessutom blir det solsafari i hela Jönköpings län!

Smarta inköp och hållbar livsstil

Hur ska man tänka som organisation vid stora upphandlingar? Få konkreta tips hur man kan göra i praktiken. Dessutom om hållbart resande i Sävsjö, klimatdag i Jönköping, återvinningsdag i Vaggeryd och mycket, mycket mer.

Klimatkonferensen och kvällen – gratis och öppen för alla!

Veckan avslutas med en innehållsrik eftermiddag och kväll på Spira i Jönköping. Klimatkonferensen 2017 tar sin utgångspunkt i en berättelse om framtid, innovation och utveckling utifrån ett hållbarhetsperspektiv.

Som avslut på Klimatkonferensen bjuder vi in till en underhållande och inspirerande kväll där vi får lyssna till vår folkkära Mark Levengood, som ska tala om hur vi människor hanterar förändring. Dessutom delas det prestigefyllda Klimatpriset ut! Vem vinner i år?

Mer om klimatveckan och klimatkonferensen på klimatrådets webbplats(Extern länk)

Om klimatveckan 

Klimatveckan arrangeras sedan 2014 av Klimatrådet som Region Jönköpings län är en del av. Det övergripande syftet med Klimatveckan är att bidra till att nå Klimatrådets vision om att Jönköpings län senast år 2050 är ett plusenergilän. Detta genom att sprida kunskap, inspirera samt skapa och lyfta fram möjligheter inom energi- och klimatområdet.