Pressinbjudan 20 augusti 2017: Samtidskonstnärer från Minneapolis besöker Jönköping

Kultivera i Tranås har under augusti ett residensutbyte med residensprogrammet The Soap Factory från Minneapolis. The Soap Factory stödjer konstnärer, arrangerar residenser och kurerar konstutställningar i Minneapolis med omnejd och utgör en stor kraft för samtidskonsten i Minnesota.

Ett residens erbjuder konstnären fördjupat arbete på en plats som inte är hemmaplan. Det ger tid för fokuserat arbete, reflektion, undersökande och utvecklande av det egna konstnärliga uttrycket.

Minneapolis främsta konstnärer berättar om sitt konstnärskap:

  • Moheb Soliman
  • Sarita Zaleha 
  • Larsen Husby 
  • Lela Pierce 

Medierna bjuds in till en spännande eftermiddag med samtidskonsten inom ramen för Art Talks. 

Tid: Söndag den 20 augusti 2017, klockan 13-15 

Plats: Röda rummet, Jönköpings läns museum, Dag Hammarskjölds plats 2, Jönköping 

Konstnärerna är i Sverige för att påbörja ett researcharbete i Jönköpings län som är kopplat till samarbetet med projektet Nya Småland. Nya Smålands ambition är att formulera långsiktiga relationer, att experimentera och skapa förutsättningar för kritisk och kulturell hållbarhet. Denna idé bygger på att lokalisera och jämställa konstaktörer i tre regioner. 

Om Art Talks 

Art Talks är en serie konstnärssamtal, workshops och konstnärliga presentationer av välkända och framstående bild-, foto- och formkonstnärer som alla berör aktuella frågor inom bild- och formområdet. Dessa samtal och presentationer arrangeras på olika platser i Jönköpings län, i samverkan med civilsamhällets parter, kulturinstitutioner, kommunala kulturförvaltningar, fria grupper, konstnärer, konstföreningar, gallerier, skolor med flera. 

http://art-talks-jkpgl.blogspot.se/2017/06/art-talks-soap-factory-exchange.html(Extern länk) 

Kontakt

Mike Bode Utvecklare bild och form
Region Jönköpings län
010-242 59 11 

Colm Ó Ciarnáin
Kultivera
0705- 804 663
arts@kultivera.nu