Prideveckan invigs med teater, tal och schlagershow

Prideparad med människor, flaggor och ballonger och banderoll med texten "vi är till för alla"
Stämning och engagemang vid prideparaden 2016. Foto: Johan W Avby

Årets pridevecka i Jönköping har startat och Region Jönköpings län är självklart med. Det blir teater, schlagershow och parad – men också utställning och information om hbtq-arbetet i Region Jönköpings län.

Onsdag 23 augusti invigs årets pridevecka i Jönköping på Kulturhuset Spira. Invigningsprogrammet bjuder på teaterföreställningen Komma ut av och med Oskar Sternulf, pampig sång ur den Jönköpingsaktuella musikalen Les Misérables, invigningstal av regiondirektör Agneta Jansmyr, schlagershow och disco.

– Det kommer att bli en kanonkväll, säger Håkan Carlsson, projektledare för HBTQ-arbetet inom Region Jönköpings län. Det är fri entré så länge det finns plats och vi hoppas på mycket folk, både under invigningen och under resten av veckan.

Region Jönköpings län är till för alla

– Vår verksamhet ska präglas av mångfald och likabehandling med samma rättigheter och möjligheter för alla, säger Agneta Jansmyr, regiondirektör. Genom ett normmedvetet förhållningssätt och inkluderande bemötande, skapar vi tillit och förtroende hos invånare, samarbetspartners och inom vår egen organisation. 

Under prideveckan visas utställningen Vem är hen? på Kulturhuset, Tändsticksområdet. Folkhälsosektionen pratar HBTQ på bland annat Sörängens folkhögskola och Tenhults Naturbruksgymnasium. Länstrafiken regnbågsflaggar på bussarna och på lördag blir det förstås en prideparad genom Jönköping. 

– Lördagens prideparad är den stora finalen, säger Håkan Carlsson. Personal från Region Jönköpings län går tillsammans under banderollen ”Vi är till för alla”. Under lördagen finns vi också på plats i Rådhusparken, där den som vill kan få ansiktsmålning, ballonger och mer information.

Kontakt:

Håkan Carlsson,
projektledare HBTQ
070-610 17 20

Agneta Jansmyr
regiondirektör
0730-92 40 70