Ulrika Geeraedts går vidare till Region Skåne

Ulrika Geeraedts, som tillträdde tjänsten som regional utvecklingsdirektör i Region Jönköpings län i samband med regionbildningen för två och ett halvt år sedan, går nu vidare till Region Skåne i samma roll.

Inom sitt område har hon bland annat ansvarat för frågor om länets attraktivitet, näringslivsutveckling, kunskap och innovation.

– Under min tid inom Region Jönköpings län har jag gått till jobbet fylld av engagemang och glädje i arbetet för en spännande region med ett starkt näringsliv och det var inte ett helt enkelt beslut att ta, säger Ulrika Geeraedts. Med steget till Region Skåne kommer jag hem till mina rötter i och omkring Malmö, samtidigt som södra Sverige erbjuder en mängd spännande framtidsutmaningar. Jag är övertygad om att den som tar över uppdraget kommer att fortsätta att bidra till den positiva utvecklingen i Jönköpings län.

Regiondirektör Agneta Jansmyr säger att Ulrika Geeraedts har betytt mycket för att bygga upp arbetet med regional utveckling i Region Jönköpings län.

– Vi kommer att sakna Ulrika, hennes kompetens och starka engagemang i visionen om ett bra liv i en attraktiv region. Vi önskar Ulrika lycka till i det nya uppdraget.

Ulrika Geeraedts avslutar sin tjänst den 9 september 2017. Planering för rekrytering av ny regional utvecklingsdirektör inom Region Jönköpings län startar omgående.